cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Ganoderma

la data de Sam Dec 23, 2017 11:06 am
O ciupercă cu numeroase nume, Ganoderma lucidum a fost folosită ca medicamente de diverse popoare de secole. Japonezii numesc această ciupercă Reishi sau Nammentake (o ciupercă de 10.000 de ani), în timp ce chinezii și coreenii o știu ca Ling Chi, Ling Chih sau Ling Zhi (Ciuperca nemuririi)). Renumit pentru proprietățile sale de stimulare a sănătății, această ciupercă este mai des descrisă în arta veche chineză, coreeană și japoneză decât oricare alta. Ling Chi este în mod tradițional asociată cu redevența, sănătatea și recuperarea, longevitatea, priceperea sexuală, înțelepciunea și fericirea. Ling Chi a fost descrisă în tapiserii regale, adesea portretizate cu înțelepți de epocă. Pentru o vreme, chinezii chiar credeau că această ciupercă ar putea să-i aducă pe cei morți la viață când o tinctură făcută în mod special din ea a fost pusă pe piept.

utilizarea Ganoderma lucidum durează mai mult de două milenii. Cea mai timpurie mențiune despre Ling Chi a fost în epoca primului împărat al Chinei, Shih-huang din timpul dinastiei Ch'in (221-207 î.H.). De atunci, reprezentările acestei ciuperci au proliferat prin literatura și arta chineză. În timpul dinastiei Han (B.C. 206-AD 220), în timp ce palatul imperial al Kan-ch'uan a fost construit, LIng Chi a fost găsit în creștere pe cherestea palatului interior, produsând nouă "frunze perechi". Atât de frapant a fost acest semn bun, că emisiunile de acum înainte au fost trimise la scară largă în căutarea mai multor colecții ale acestei ciuperci unice. Cuvântul lui Ling Chi sa răspândit astfel în Coreea și Japonia, după care a fost ridicat la un statut de aproape respect.

Ciuperca este cunoscută de mulți în America de Nord și Europa ca fiind unul dintre ciupercile "Artists Conk". (Adevăratul Artist Conk este Ganoderma applanatum). Pe măsură ce se dezvoltă corpul fructului, sporii care produc sub strat, heniul, sunt albi și pot fi atrași. Pe măsură ce porii sunt zdrobiți, apare o reacție de rumenire, permițând astfel artistului să schițeze o imagine.

Mycelial Caracteristici: Longitudinal radiale, non-aeriene, inițial albe, în creștere rapidă, devenind dens mat și aplatizat, galben până la maro auriu, și adesea zonate cu vârsta. Unele tulpini produc un hemeofor brun pe MEA. A 1cm. inoculul pătrat colonează o dimensiune de 100x15 mm. placă petri în 7-10 zile la 75 ° F (24 ° C). Fiul după ce a fost colonizată o placă petri (2 săptămâni de la inoculare), miceliul devine dificil de tăiat și de obicei se rupe în timpul transferului. Canturile de cultura pot fi stocate pentru perioade de 5 ani la 35 ° F (1-2 ° C).

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori maronii roșiați.
Medii de cultivare agar recomandate: Agar de extracție a malțului (MEA), Agar de drojdie de drojdie (OMYA), Agar de drojdie cu dextroză în cartofi (PDYA) sau Agar alimentar pentru câini (DFA).

Spawn Media: Cereale de cereale, grâu, alte cereale. Corpurile de fructe nu se formează pe cele mai multe boabe, cu excepția milo (un tip de sorg), după care fanii creșterii urcă pe suprafețele interioare ale recipientelor de icre și fructe din interior. Dacă nu se utilizează imediat după colonizare hrana de cereale matură, rezultă o supra-incubare, ceea ce face dificilă dispersarea boabelor de cereale după agitare. În acest caz, este nevoie de un instrument de transfer, cum ar fi o lingură sterilizată, un cuțit sau un instrument similar, pentru a sparge aruncul în borcan.

A doua și a treia generație de medii spawn: fiecare unitate de primăvară poate fi extinsă (3 cani de cereale în 1/2 galon borcan) în 10 (5-20) unități de 5 lbs. sterilă, rumeguș umed. Odată inoculate și incubate la 75 ° F (24 ° C), colonizarea este completă în 8-12 zile. Cele 10 blocuri de rumegus de rumeguș pot fi extinse în 100-200 3-5 lbs. pungile de rumeguș / cip, care, la rândul lor, sunt colonizate într-o perioadă similară de timp.

Substraturi pentru fructe: În interior pe rumeguș / așchii. 5% suplimentarea rumegușului cu tărâțe de orez sau sorg îmbunătățește randamentele. Din experiențele mele, am constatat că supra-suplimentarea cu tărâțe de orez, peste 15% din masa uscată a substratului, inhibă dezvoltarea organismului de fructe.

Potențiale de randament: Din experimente, randamentele la prima spălare medie între 125-200 grame de masă umedă de la 2200-2300 grame de masă umedă în 30-60 (90) de zile prin sistemul ciclului rapid. (Corpurile de fructe sunt de 80% apă, cu 10% mai puțin în conținutul de umiditate decât fungi fleshier). A doua risipește 25-50% din primul. Randamentele de la cultura log / stump sunt de aproximativ 1-2 obs. pe an.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:
Temperatura de incubare: 70-80 * F (21-27 ° C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 10-20 zile
CO2: Tolerată până la 50.000 ppm sau 5%
Schimburi de aer proaspăt: 0-1
Cerințe de lumină: n / a
Primordia ("Antler") Formarea:
Temperatura de inițiere: 65-75 * F (18-24 ° C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 14-28 zile
CO2: 20.000-40.000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 0-1
Cerințe de lumină: 4-8 ore la 200-500 lux
Primordia ("Young Conk") Formarea:
Temperatura: 70-80 * F (21-27 ° C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 14-28 zile
CO2: 2000-5000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: Așa cum este necesar pentru menținerea CO2 dorit.
Cerințe de iluminare: 12 ore pornit / oprit 750-1500 lux.
Ciclu de tăiere:
Două culturi, în 90-120 de zile.
Comentarii: O ciupercă satisfăcătoare de creștere și consum, Ganoderma lucidum este o ciupercă a cărei transformări sunt fascinante. Răspunzător la cele mai mici schimbări în mediul înconjurător, obiceiurile sale unice de creștere au încurajat, fără îndoială, oamenii de secole. Formarea și dezvoltarea corpului de fructe este puternic afectată de mediul gazos înconjurător. Creșterea tulpinilor este alungită sub niveluri crescute de dioxid de carbon (> 20.000 ppm), în timp ce formarea celulară care conduce la dezvoltarea capului și dezvoltarea hemienească este activată atunci când nivelurile de dioxid de carbon scad sub 2000 ppm. Ganoderma lucidum poate fi cultivată cu ușurință într-o varietate de moduri, în interior și în aer liber. Randamentul nu poate fi singura măsură a valorii acestui ciuperci. Deși mai multă biomasă este generată printr-o strategie care promovează tulpini scurte și capace mari, antlerul și capita-antler forma se adresează multora ca artă.

Pe măsură ce Ganoderma lucidum câștigă popularitate în rândul americanilor nord-americani, studiile de fezabilitate cu privire la cultivarea la scară largă a Reishi pe pumnii sunt justificate. În cazul în care piețele ar putea să sprijine randamentele rezultate, ar putea apărea o industrie cu totul nouă pe terenuri care oferă în prezent o rentabilitate economică imediată sau nu.

(Informații luate de la cultivarea gourmet și ciuperci medicinale, Paul Stamets)
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum