cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Flammulina velutipes - Enoki

la data de Sam Dec 23, 2017 11:08 am
Conducerea japoneză în popularizarea acestei ciuperci. În sălbăticie, Flammulina velutipes este o ciupercă scurtă, cu blană. În mod obișnuit, culturile cultivate în camere de creștere refrigerate, capace anormal de mici și tulpini lungi sunt obținute prin ridicarea nivelurilor de dioxid de carbon și prin limitarea expunerii la lumină. Această formă nefiresc face ca recoltarea lui Enoki să fie ușoară.

Mycelial Caracteristici: Alb, longitudinal, liniar, devenind aplecat cu fină și colorat cu lumină maronie, pentru a fi văzută cu zone de culoare galben auriu cu vârstă. Suprafața se ciocănește, asemănătoare cu hârtia cu nisip fin și, uneori, devine beaded la cea mai veche etapă a formării primordiei. Picăturile lungi, cu capișon mic, se formează în mod obișnuit de-a lungul periferiei interioare a vasului Petri sau în timpul depozitării frigorifice a culturilor.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori albi.

Medii de cultură de agar recomandate: Agar de drojdie de dextroză din cartofi (PDYA), Agar de drojdie de malț (MYA), Agar de drojdie de ovăz (OMA) sau Agar de hrană pentru câini (DFA).

Spawn Media: Cereale (secară, grâu, sorg).

Substrat pentru fructe: o mare varietate de lemn tare (stejar, arin, plop, mesteacan, aspen, salcie, mesteacan, fag etc.) si unele rasinoase (Douglas Fur), desi acesta din urma este, in general, mai putin productiv. Intervalul de pH pentru fructe scade între 5-6. Enokitake crește, de asemenea, pe o mare varietate de produse din hârtie.

Potențial de randament: Eficiența biologică la 150%, a cărei preponderență este masa de tulpină. Dacă sunt cultivate în sticle de 1 litru, randamentele de 3-5 oz. sunt standard pentru prima culoare.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:

Temperatura de incubare: 70-75 ° F (21-24 ° C)
Umiditatea relativă: 95-100
Durata: 14-18 zile
CO2:> 5000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 0-1
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:

Temperatura de inițiere: 45-50 ° (7-10 ° C)
Umiditatea relativă: 95-100
Durata: 3-5 zile
CO2: 2000-4000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 2-4 pe oră
Cerințe de lumină: 100-200 lux
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura: 50-60 * F (10-16 ° C)
Umiditatea relativă: 90-95
Durata: 3-5 zile
CO2: 2000-4000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 2-4 pe oră
Cerințe de lumină: 100-200 lux.
Ciclu de tăiere:

Două până la trei recolte, cu o distanță de 10-12 zile.

Comentarii: Această ciupercă este exemplul clasic al influențelor pe care le are lumina și dioxidul de carbon asupra formării fructelor. Ca ciupercile Oyster, aspectul acestui ciuperci depinde de mediul în care a fost cultivat. Mediul de creștere a camerei poate fi reglat pentru a obține cultura perfectă. De-a lungul timpului, cultivatorii cu experienta pot orchestra excesele cu precizie si genereaza buchete de ciuperci de aur. Administrat corespunzător, fiecare pachet atinge o greutate remarcabil de similară.

În condiții de exterior (lumină moderată / scăzută de CO2), această ciupercă are scurte tulpini cu capace la fel de largi ca tulpini lungi. Regiunile inferioare ale tulpinii dezvoltă un fuzz întunecat, de aici și denumirea comună "Piciorul de catifea". În condiții de luminozitate ridicată, dioxidul de carbon, tulpinile sunt foarte alungite și sunt de culoare galbenă până la albă. Capacele rămân relativ mici. În timp ce CO2 determină lungimea tulpinii, lumina este un factor esențial în influențarea formării și dezvoltării capacului. Astfel, în condiții de CO2 înalte și fără condiții de lumină, tulpinile subțiri se pot forma, de obicei, fără capace. Cele mai multe tulpini se comportă în acest mod, dar răspunsurile variază. În funcție de mediul înconjurător, tulpinile pot fi la fel de scurte ca 1 inch până la 12 inci. Raportul dintre capac și tiraj variază de la 1: 1 la 1: 100. Această gamă în forma fructului este remarcabilă.

Miceliul de suprafață suferă o transformare radicală în perioada formării pre-primordiale. Micielul se încinge și apoi formează zonase și zăbrele zone de culoare maro și albă, care devin din ce în ce mai târziu într-o suprafață măturată și roșie. Din acest micro-peisaj, o populație mare de minute, squat, primordia galbenă apar. Mushooms apar virtual lipsit de probleme. Dacă nivelurile de dioxid de carbon sunt menținute ridicate, peste 5000 ppm, alungirea semnificativă a tulpinilor continuă. Cultivatorii japonezi au inventat tehnica de fructare în sticle care sunt acoperite cu o inserție cilindrică din plastic transparent sau hârtie. Doză de cilindru dioxid de carbon și tulpini alungite. Această tehnică încurajează formarea unor bule de ciuperci foarte uniforme în fiecare sticlă.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum