cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Auricularia polytricha - Urechi

la data de Sam Dec 23, 2017 11:11 am
Conform înregistrărilor din China circa 600 de ani, această ciupercă este cunoscută ca prima specie de cultivat. Această ciupercă are o textura neobișnuită, atrăgătoare atunci când este mâncată, dar ea însăși nu este remarcabil de aromă. Cu toate acestea, A. polytricha este foarte apreciată în Asia și este frecvent folosită în supe. După uscare, urechile de lemn se scufundă la o fracțiune din dimensiunea lor originală, iar la contactul cu apa, se rehidratează și se mărește pentru a se forma.

Mycelial Caracteristici: Linia longitudinală, îngroșată cu vârsta, pentru a forma o mată densă din bumbac micelian, devenind pătate cu decolorări maronii la vârstă.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori albi.

Medii de cultură de agar sugerate: Agar de drojdie de malț (MYA), Agar de peptonă de drojdie de malț (MYPA), Agar de dextroză de cartofi (PDA), Agar de drojdie de dextroză din cartofi (PDYA) sau Agar de hrană pentru câini (DFA).

Spawn Media: Millet, milo, secară, grâu sau sorg. Toate susțin formarea unui covor puternic și luxos de miel.

Substraturi pentru fructe: În esență, aceleași lemn de esență tare care sunt recomandate pentru Shiitake susțin fructele bune ale acestei specii. În Asia, Acacia spp. sunt utilizate pe scară largă. Intervalul ideal de pH este între 6,5 și 7,0. Pâlnia de paie a fost utilizată cu succes, mai ales când se utilizează icre de rumeguș.

Potențiali de randament: 1/4 până la 1/2 lb. de ciuperci la 5 lbs. rumegușului suplimentat. Bustenii produc timp de mai mulți ani, dând cel mai bine, 20 de mase umede în ciuperci proaspete de peste 3-5 ani.

--- Parametrii de creștere ---
Bătălia de alergare:

Temperatura de incubare: 24-40 ° C
Umiditatea relativă: 90-95 / li>
Durata: 25-40 de zile
CO2:> 5000-20.000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 0-1 pe oră
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:

Temperatura inițială: 55-70 ° F (12-20 ° C)
Umiditatea relativă: 90-100 / li>
Durata: 5-10 zile
CO2: 600-1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 5-8 pe oră
Cerințe de lumină: 500-1000 lux
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura: 70-85 * F (21-30 ° C)
Umiditatea relativă: 85-90 / li>
Durata: 5-7 zile
CO2: 2000-5000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-5 pe oră
Cerințe de lumină: 500-1000 lux
Ciclu de tăiere:

La fiecare 2-3 săptămâni, pentru 3-5 goluri.
Comentarii: Această ciupercă este extrem de populară în Asia și într-o măsură mult mai mică în Europa. În Statele Unite, această ciupercă este folosită în primul rând de cei de origine asiatică. Atenție pentru ușurința în utilizare, ciupercile din lemn de urechi se usucă și se rehidratează rapid.

Metoda de cultivare este asemănătoare celei a lui Shiitake. Pungile de polipropilenă puntite ar trebui plasate într-un mediu de 100 de coli de condensare pentru a încuraja apariția miceliului. După formarea inițială a ciupercilor, atmosfera trebuie să se limpezească de ceața condensată, dar să fie menținută la o temperatură de 95-100. Udarea de două până la patru ori pe zi aduce formarea organismului de fructe în 5-10 zile. Dacă prin a treia culoare, umiditatea substratului a scăzut sub 50 nd nu poate fi alimentată prin udare frecventă, scufundarea pungilor de rumeguș va induce o ultimă spălare substanțială.

Imazeki ratează A. auricula ca fiind superioară A. polytricha în termeni culinari. A. auricula poate fi crescută în același mod ca și A. polytricha, cu excepția faptului că A. auricula se dezvoltă în intervalul de 50-60 ° F (10-15 ° C). Aceste diferențe pot fi de natură variată, presupunând că taxele a Auricula și A. polytricha sunt con specifice.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum