cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Folosirea Paielor

la data de Sam Dec 23, 2017 11:30 am
Sigur că pot elabora un pic cu privire la modul de utilizare a paie ca un substrat. Voi face o scurtă scurgere despre cum să pregătiți cantități mici un paie pasteurizat în bucătărie. Îmi place să folosesc cantități mici deoarece este mai ușor, dar această metodă poate fi utilizată pentru orice proiect de mărime. Oricum,....
.... În primul rând, trebuie să localizați niște paie potrivită (uscată și fără mucegai). Grâul de grâu și de ovăz este ideal, dar alte paie vor funcționa. Hay va lucra, de asemenea, dar încercați să găsiți o sursă care nu are cantități mari de semințe. Câteva semințe pot spori randamentele, dar prea multe pot provoca pauze de contaminare. Straw direct de la cauțiune va funcționa, dar pre-mărunțire înainte de utilizare va ajuta. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu un tocător. Sau, dacă folosiți cantități mici, puneți doar paie într-o cutie de carton, folosiți o pereche ascuțită de foarfece de iarbă (tăviți, tăiați, tăiați ...). Vreți ca bucățile să aibă lungimea de 1-3 centimetri.

... Acum avem nevoie de o cutie de stoc mare (20qt) pentru a pasteuriza paiele. Umpleti oala pe jumatate plina cu apa fierbinte de la robinet si incalzati-o pana cand fierbeti pe un arzator. Apoi, luați paiul tăiat și puneți-l într-o pungă de lenjerie din plasă de nylon (de la Wal-mart în secțiunea de rufe) și o dați în apă fierbinte. Așezați un vas greu (sau ceva similar) pe geantă pentru al menține complet sub apă. Puneți capacul pe oală și lăsați paiele să absoarbă la aproximativ 150 ° C pentru o oră întreagă, asigurându-vă că apa nu se fierbe uscată. După 1 oră, scoateți sacul (purtați mănuși de cauciuc) și puneți-l într-un filtru mare de paste pentru a se răci și a se scurge. Dacă doriți să fiți foarte precauți, puteți să vă luați vasul și să-l inversați peste filtru pentru a preveni contaminarea cu aer-bourne ... Dar acest lucru nu este cu adevărat necesar, deoarece paiele pasteurizate sunt destul de rezistente la contaminanți ....

.... După ce se răcește ("timp de 45min-1hour"), dați sacul o presiune bună pentru a scăpa de excesul de apă. Acum sunteți gata pentru inoculare. Îmi place să arunc paiele într-un recipient mare de cauciuc curat și apoi să amestec cu mâna o parte din hrana de cereale (spălați cu săpun antibacterian sau purtați mănuși). Acum împachetați paiele de paie într-un recipient potrivit. Îmi place să folosesc recipiente de cauciuc mici. Acoperiți partea superioară cu poarta de tip tinicioasă și perforați cu un ac curat de mai multe ori. Continuați cu alergarea. Ar trebui să aveți aproximativ două săptămâni (o mulțime de timp!) Pentru a stabili miceliul ales. Ei bine, asta e ... puțin mai mult decât mă așteptam, dar bine. Oh, da, paiul este de asemenea bun pentru cultivarea Pan cyan, Ps. tampanensis și specii Pleurotus ("ciuperci de stridii"). Pentru utilizarea unor cantități mai mari, utilizați o tambur de 55 de galoane încălzit cu un arzător cu propan ..... Noroc!

Dacă nu doriți să treceți prin procesul de mărunțire descris mai jos, puteți obține paie pre-mărunțită de la un sponsor Shroomery. Asigurați-vă că raportați rezultatele
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum