cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

pleurotus Djamor - Pleurotus Roz

la data de Lun Dec 18, 2017 7:21 pm
Această specie cuprinde un complex de ciuperci strălucitor de roz Oyster. Soiurile roz Oyster sunt cel mai frecvent întâlnite Pleurotus sălbatic în zonele climatice pan-tropice ale lumii. Cunoscut pentru viteza sa de fructe, abilitatea de a înflori pe o mare varietate de materiale de bază și toleranță la temperaturi ridicate, această specie este atât de agresivă încât să colonizeze substraturile nepasteurizate în vrac înainte de a putea înflori concurenții. Atunci când creștem această ciupercă în masă, se formează uneori clusteri de albine.

Caracteristici ale mielului: La început, albul a turnat un miceliu liniar longitudinal, adesea depășit cu rhizomorfe lungi, divergente, în cele din urmă bumbac cu maturitate și aeriană. Cele mai multe tulpini se dezvoltă în curând în tonuri puternice de roz, mai ales pe măsură ce miceliul se maturizează, la și în jurul locurilor de formare a primordiei. Flamingul roz primordial se formează adesea ca colonii de cluster de-a lungul periferiei interioare a vasului Petri și / sau în jurul locului de inoculare. Pe măsură ce maturitatea cerealelor (secară), rhizomorfii roz și micelia predomină. Un exudat metabolic gri lăptos se colectează la fundul recipientului de incubație.

Caracteristici microscopice: Din aceleași spori roz fructiferi sunt colectate din ciuperci roz, și sporii de bej ușor de ciuperci care au fost inițial roz, dar decolorate până la crem bej.

Medii de cultură de agar recomandate: Agar de peptonă de drojdie de malț (MYPA), Agar de drojdie de dextroză din cartofi (PDYA), Agar de drojdie de drojdie (OMYA) sau Agar alimentar pentru câini (DFA)

Spawn Media: Cerealele pentru toate cele trei generații.

Substraturi pentru fructe: rumeguș din lemn tare, paie de cereale, deșeuri de porumb, reziduuri de cafea, deșeuri de bumbac, frunze de banane, resturi de palmieri și bagasse de trestie de zahăr. O formulă folosită de producătorii brazilieni necesită o amestecare proporțională de 100 kg. trestie de zahăr / 8 lbs. tărâțe de orez / 3 lbs. orez de paie / 2 lbs carbonat de calciu. Amestecul este amestecat, umezit și pasteurizat la 140 ° F timp de 2-4 ore. Bano și colab. a constatat că această ciupercă ("P. flabellatus") a dat cele mai mari randamente atunci când pulberea de semințe de bumbac a fost adăugată la 132 g. per kg. sau paie uscată de grâu. Masa totală a ciupercilor cultivate a fost de 85% față de randamentele obținute din paiele de grâu nedescoperite. Interesant, conținutul de proteine ​​al ciupercilor uscați a crescut de asemenea la 38%.

Royse și Zaki au constatat că adăugarea dublă a suplimentelor disponibile în comerț Spawn Mate II și Fast Break la o rată combinată de 168 g. per kg. din paiele de grâu randamente substanțial îmbunătățite ale "P. flabellatus". În aceste teste, eficiența biologică a crescut de la 22% la 77% într-o perioadă de recoltare de 28 de zile. Se suspectează că randamentele altor specii de Oyster ar fi îmbunătățite în mod similar.

Potențialul de randament: Având în vedere buna gestionare a culturilor, eficiența biologică este de 75-150%, în mare măsură dependentă de vârsta fructului la recoltare. Unele specii din această specie sunt la fel de productive, din punct de vedere al eficienței biologice, ca cele mai viguroase tulpini de P. pulmonarous și P. ostreatus.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:

Temperatura de incubare: 75-85 * F (24-30 ° C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 7-10 zile CO2:> 5000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 0-1 pe oră
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:
Temperatura de inițiere: 65-75 * F (18-25 ° C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 2-4 zile
CO2: 500-1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 5-8 pe oră
Cerințe de lumină: 750-1500 lux
Dezvoltarea fructelor:
Temperatura: 70-85 ° F (20-30 ° C)
Umiditate relativă: 85_90%
Durata: 3-5 zile
CO2: 500-1500 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 5-8 pe oră
Cerințe de lumină: 750-1500 lux
Ciclu de tăiere:
2 culturi, la distanță de 7-10 zile
Comentariu: Acest complex de ciuperci roz, găzduiește unele dintre cele mai mari pete de ciuperci din genul Pleurotus. Pentru cei cu acces limitat la echipamentele de pasteurizare, și trăind într-un climat cald, tulpinile de P. djamor îndeplinesc în mod unic o nevoie critică. Viteza sa de colonizare, un ciclu scurt de producție, precum și adaptabilitatea la diverse materiale de substrat fac ca această specie să fie accesibilă multor cultivatori, în special celor din țările în curs de dezvoltare.

Zadrazil a menționat că această ciupercă (ca: P fabellatus) și Stropharia rugoso-annulata s-au dovedit a fi cele mai bune la transformarea paietei, după fruct, într-o hrană nutritivă pentru rumegătoare, în special bovine.
(Informații luate de la cultivarea gourmet și ciuperci medicinale, Paul Stamets)
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum