cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Pleurotus Ostreatus

la data de Lun Dec 18, 2017 7:24 pm
Ciuperca protopopică Oyster, Pleurotus ostreatus a fost de mult timp un favorit al vânătorilor de ciuperci, mai ales în primăvara timpului în pădurile din pădurile de pășune. Un producător prolific pe o gamă largă de substraturi, tulpini de această specie sunt abundente și ușor de dezvoltat. Bucurându-se de o reputație mondială, specimene de dimensiuni extraordinare au fost colectate din sălbăticie. De exemplu, în toamna anului 1998, în apropiere de coasta de nord a Siciliei, Salvatore Terracina, un fermier, a strâns un P. ostreatus de circa 8 ft în circumferință, cu o grosime de 20 cm și o greutate de 42 kg. Pentru cultivatorul pregătit și struț, clonarea acestui monstru ar fi putut provoca o tulpină extraordinar de productivă.

Mycelial Caracteristici: albicioasă, radicală longitudinală, devenind în curând bumbac, și în vârstă formând un strat gros, tenace de miceliu. Micielul în vârstă deseori secretă gălbuie pentru a orga-niza picăturile unui metabolit care este o toxină pentru nematode. Acest metabolit merită un studiu mai amplu.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori verzi de liliac, de culoare albă, până la liliac.

Medii de cultură de agar sugerate: Agar de peptonă de drojdie de malț (MYPA), Agar de drojdie de dextroză din cartofi (PDYA), Agar de drojdie de drojdie (OMYA) sau Agar de hrana pentru câini (DFA). Creșterea optimă observată la pH 5,5-6,5.

Spawn Media: Secară, grâu, milo, sorg, porumb și mei. Rumegușul nu este necesar pentru metodele de cultivare în interior. Cu toate acestea, rumegusul de rumeguș este ideal pentru inocularea picăturilor și buștenilor în setări în aer liber.

Substraturi pentru fructe: Se poate utiliza o gamă largă de produse agricole și forestiere, inclusiv, dar fără a se limita la acestea: paie (grâu, secară, ovaz, orez și paie de orz); tulpini de porumb, bagasse de trestie de zahăr; pulpă de cafea; deșeuri de banane; deșeuri de bumbac și coji de semințe de bumbac; lemn de esență tare; produse secundare pater; deșeuri de soia; uleiuri de palmier subproduse; deșeuri de agave; și chiar pulpa rămasă din producția de tequila! PH-ul la make-up poate varia între 6.0-8.0, dar ar trebui să scadă la un optim de 5.0 la fructare pentru producția maximă de biomasă.

Martinez și colab. au raportat randamente de 132% eficiență biologică (4 fluide) din pulpa de cafea care a fost fermentată timp de 5 zile, pasteurizată și inoculată cu icre de grâu. Mai mult, au constatat că cofeina reziduală din substratul uzat a fost redusă cu mai mult de 90%. (Cafeina reprezintă un deșeu toxic semnificativ pentru fluxurile din regiunile de creștere a cafelei din lume). Martinez-Carrera a validat rezultatele cu randamente mai mari de 100% eficiență biologică în același substrat și a prezentat primul model pentru utilizarea acestui produs rezidual abundent.

Platt a publicat studii privind utilitatea paie de bumbac ca substrat pentru această ciupercă. Randamentul lor este de 600-700 grame pe kilogram de paie uscată de bumbac, cu alte cuvinte cu randament biologic de 60-70%.

Potențialul de randament: 75-200% eficiență biologică, afectată în mare măsură de mărimea fructozelor recoltate și numărul de flushes orchestrate.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:

Temperatura de incubare: 75 * F (24 ° C)
Umiditate relativă: 85-95%
Durata: 12-21 zile
CO2: 5000-20,000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 1 pe oră
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:

Temperatura de inițiere: 50-60 * F (10-15,6 ° C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 3-5 zile
CO2: <1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră
Cerințe de lumină: 100-1500 lux
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura: 60-70 * F (10-21 ° C)
Umiditate relativă: 85-90%
Durata: 4-7 zile
CO2: <1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră
Cerințe de lumină: 1000-1500 lux

Ciclu de tăiere:

3-4 recolte, 7-14 zile, peste 45-55 zile.
Comentarii: Ciupercile Oyster sunt cel mai usor de crescut. Dezavantajele cultivării lor se află în timpul lor scurt de conservare, după recoltare, și problemele de sănătate generate de încărcarea sporului prolific generat în limitele spațiului de creștere.

Condițiile de vreme rece și caldă ale acestei ciuperci sunt larg utilizate. Temperaturile descrise mai sus pentru inițierea P. ostreatus se bazează pe tulpini de vreme rece. Tulpinile care evoluează în nișe geografice calde se comportă mai mult în conformitate cu parametrii descriși pentru Pleurotus pulmonarius.

Pleurotus ostreatus este o ciupercă extraordinar de interesantă din multe puncte de vedere. Foarte tolerant și receptiv la nivelurile de dioxid de carbon, Zadrazil a menționat că creșterea miceliană atinge 280.000 ppm sau 28% CO2. Cu excepția cazului în care nivelurile de CO2 sunt reduse la mai puțin de 1000 ppm (0,01%), apar malformații vizibile ale fructelor: de obicei tulpini lungi și capace mici. De fapt, raportul cap-to-stem este o măsurare exactă a nivelurilor de dioxid de carbon atmosferic în camera de creștere și este folosită ca o indicație vizuală de către cultivatorii Oyster pentru a crește schimbul de aer.

Această specie de ciuperci este de asemenea super-sensibilă la nivelurile de lumină. În lumină scăzută, este indus un efect similar celui observat în condiții de dioxid de carbon. Atunci când este expus la niveluri ridicate de lumină, pigmentarea capacului este de obicei îmbunătățită. Tulpinile de albastru devin mai aburii. Condițiile maro-limitate devin un maro mai bogat. Rezultate similare sunt de asemenea observate la temperaturile de capăt inferior care dau condiții de lumină constante.

Thorn și Barron au remarcat pentru prima dată că P. ostreatus emană un metabolit toxic pentru nematozi. Pe măsură ce nematodul este uluit, miceliul curge în curând prin unul din orificiile sale, consumând repede organele interne. Din punct de vedere evolutiv, este remarcabil faptul că o ciupercă saprofică poate deveni prădătoră unui animal în căutarea unor noi surse de azot. Acest lucru ar putea explica de ce nematodii nu au fost niciodată raportate ca agenți patogeni în cultivarea ciupercilor Oyster, în timp ce apariția lor în cultivarea ciupercilor (Agaricus brunnescens) este devastatoare și obișnuite din punct de vedere economic.

(Informații luate de la cultivarea gourmet și ciuperci medicinale, Paul Stamets)
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum