cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Pleurotus pulmonarius

la data de Lun Dec 18, 2017 7:25 pm
Potrivit studiilor publicate recent de Vilgalys, Pleurotus pulmonarius este practic indistinguizabil de P. ostreatus și diferă în mare măsură în preferința sa de habitat pentru pădurile de conifere. În Statele Unite occidentale, P. pulmonarius se găsește de obicei la altitudini mai mari decât P. ostreatus, care preferă văile râurilor, râurilor. P. pulmonarius și P. ostreatus cresc pe o varietate de lemn de esență tare, cu P. pulmonarius în primul rând o ciupercă de primăvară și P. ostreatus crescând cel mai răspândit în toamna anului. Colecțiile din America de Nord prezintă o gamă mai largă de culori decât colecțiile europene. P. pulmonarius găzduiește un complex mare de soiuri, oferind cultivatorilor o resursă bogată pentru tulpini noi. Majoritatea acestor sușe fructe în cultură.

Mycelial Caracteristici: alb, liniare, devenind bumbac, și în cele din urmă, formând un strat gros, detașabil, miceliu. Dacă culturile pe mediu de agar sau pe cereale nu sunt transferate în timp util (adică în două săptămâni), miceliul devine atât de dens încât să facă inoculări greoaie și dezordonate. Culturile supra-incubate nu pot fi tăiate, nici măcar cu cele mai ascuțite bisturie chirurgicale, dar sunt rupte de pe suprafața mediilor de agar.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori de culoare albă, până la gălbui, până la spori de lavandă gri.

Medii de cultură de agar sugerate: Agar de peptonă de drojdie de malț (MYPA), Agar de drojdie de dextroză din cartofi (PDYA), Agar de drojdie de drojdie (OMYA) sau Agar de hrană pentru câini (DFA).

Spawn Media: Graunul se dezvoltă pe tot parcursul vieții.

Substraturi pentru fructe: Foarte adaptabile, producând ciuperci pe o gamă largă de resturi organice. Materialele substratului care au dovedit că au ca rezultat cele mai mari producții sunt paiele de cereale (grâu, orez), rumegușul de lemn, tulpinile de porumb, deșeurile din cafea, deșeurile de cafea, nămolul, resturile de bumbac și numeroase produse secundare din deșeurile agricole și forestiere . Royse & Bahler a constatat că adăugarea de fânețe de alfalfa de 20% la paiele de grâu a crescut substanțial. În studiile lor, randamentele au privit când s-au folosit o combinație de paie de grâu, alfalfa și nutrienți cu eliberare întârziată. Furajele de alfalfa, după cum știe producătorul de compost, sunt considerate "fierbinți" datorită componentei lor ridicate, azotate. Deși randamentele pot fi amplificate prin adăugarea acestor suplimente azotate, cultivatorul trebuie să echilibreze dacă acest avantaj este sau nu compensat de creșterea probabilă a ratelor de contaminare. (De regulă, probabilitatea ca mucegaiul concurentului să crească în mod direct, deoarece nivelurile de azot sunt ridicate.)

Randamentele de randament: Eficiența biologică 100-200%, foarte afectată de mărimea fructului în momentul recoltării și dacă nu se obține o a patra sau a cincea spălare.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:

Temperatura incubării: 75-85 ° F (24-29 ° C)
Umiditate relativă: 90-100%
Durata: 8-14 zile
CO2:> 5000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 1 pe oră
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:

Temperatura de inițiere: 50-75 ° (80 °) F (10-24 ° (27 °) C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 3-5 zile
CO2: 400-800 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 5-7 pe oră
Cerințe de lumină: 1000-1500 lux
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura: 60-80 ° F (18-27 ° C)
Umiditate relativă: 85-90% (95%)
Durata: 3-5 zile
CO2: 400-800 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 5-7 pe oră
Cerințe de lumină: 1000-1500 lux
Ciclu de tăiere:

La fiecare 7-10 zile, pentru 3 bufeuri.
Comentarii: Acest complex de specii găzduiește un număr enorm de tulpini. Cele mai populare sunt soiurile de vreme caldă comercializate de producătorii de icre, adesea sub numele de "Pleurotus sajor-caju". Această ciupercă este cultivată mai mult decât orice altă ciupercă Oyster din America de Nord și Europa.

Tolerant la temperaturi înalte, renumit pentru viteza de fructe și randamentele randamentului, mulți cultivatori sunt inițial atrase de această ciupercă. Cu toate acestea, în comparație cu multe alte ciuperci de tip Oyster, unii ezită să o numească o ciupercă "gourmet". Deși un randament ridicat, unii nu îl țin în considerație din numeroase motive, cum ar fi:

creșterea continuă după recoltare.
lipsa formării cluster-buchet.
fructul prematur.
rapiditatea de a strica.
producția de încărcături mari de spori.
atractivitatea mustelor muste.
Acestea pot fi doar plângerile unui cunoscător critic. Mulți oameni folosesc și ca această specie. P. pulmonarius rămâne favoritul multora dintre cei mai mari producători de Oyster din lume, în special cei localizați în zone climatice mai calde.

Okwujiako a constatat că tiamina vitaminei a fost critică pentru dezvoltarea și dezvoltarea fructelor în P. pulmonarius. Prin simpla adăugare a extractului de drojdie în mediul de bază, sunt furnizate vitamine esențiale pentru producția de fructe.

(Informații luate de la cultivarea gourmet și ciuperci medicinale, Paul Stamets)
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum