cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Pleurotus citrinopileatus - Pleurotus Galben

la data de Lun Dec 18, 2017 7:27 pm
Puține ciuperci sunt la fel de spectaculoase ca și aceasta. Culoarea sa strălucitoare galbenă uimeste pe toți cei care o văd prima dată. Această specie formează clustere care găzduiesc un număr mare de ciuperci individuale, ale căror tulpini diferă adesea de la o singură bază. Fragmentarea sa extremă după recoltare limitează distribuția sa pe piețele îndepărtate. Picant și amar la început, această ciupercă conferă o aromă puternică de nuci pe gătitul aprofundat. Pleurotus citrinopileatus crește rapid, deși paie pasteurizat și rumeguș sterilizat, și prosperă la temperaturi ridicate.

Miceliu Caracteristici: Bumbac, miceliu albicioasă, adesea cu smocuri de creștere densă, uneori cu tonuri gălbui și, ocazional, trece prin substraturi rhizomorfe.

Primordia sunt galbene la început, în special din tulpini ținute aproape de originea lor naturală. Miceliul este dens pe boabe. Colonizarea substraturilor în vrac, la început înfricoșătoare, devenind doar densă după colonizare. Această ciupercă aruncă mai întâi o mată miicelă mult mai fină decât, de exemplu, Pleurotus ostreatus sau P. pulmonarius pe paie de grâu.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori colorați de culoare roz, de culoare roz.

Media recomandată pentru cultura de agar: Agar de drojdie de malț (MYA) sau Agar de drojdie de dextroză din cartofi (PDYA).

Spawn Media: Secară, grâu, sorg, milo sau mei.

Substrat pentru fructe: Grâu pasteurizat, coji de semințe de bumbac, găini de porumb tocate și lemn de esență tare. Substraturile alternative care se dezvoltă în comerț sunt bagasse de trestie de zahăr, subproduse de hârtie, frunze de banane și coji de arahide. Fiecare parte a fabricii de cafea poate fi reciclată crescând ciupercile Oyster - de la bazinele de cafea până la căni, tulpini, membre și frunze.

Potențiali de recoltare: Această specie nu este prolifică, cum ar fi P. ostreatus și P. pulmonarius cultivate mai frecvent în conversia masei de substrat în ciuperci. După a doua culoare, se formează destul de puține ciuperci. Eficiența biologică: 25-75% în interior pe paie de grâu. Randamentele randamentului sunt mai mari la substraturile modificate de semințe de bumbac.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:

temperatura de incubare: 75-85 ° F (24-29 ° C)
Umiditate relativă: 90-100%
Durata: 10-14 zile
CO2: 5000-20,000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 1-2 pe oră
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:

Temperatura de inițiere: 70-80 * (90 *) F (21-27 * (32 *) C)
Umiditate relativă: 98-100%
Durata: 3-5 zile
CO2: <1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră
Cerințe de lumină: 500-1000 lux.
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura: 70-85 ° F (21-29 ° C)
Durata: 3-5 zile
CO2: <1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră
Cerințe de lumină: 500-1000 lux
Ciclu de tăiere:

Două culturi, la distanță între 10 și 14 zile
Comentarii: O oprire, ciuperca de aur este una dintre cele mai spectaculoase dintre toate ciupercile gourmet. Când tulpinile acestei ciuperci sunt cultivate, culoarea aurie este una dintre primele trăsături care se pierd. Luminozitatea culorii aurului este direct legată de intensitatea luminii din camera în creștere. Un ciuperci tolerant la temperaturi ridicate, primordia nu se va forma sub 60-65 * F (16-18 ° C). Cuplat cu scurta durata de timp intre inmultirea si fructarea si dragostea sa pentru cocoase de bumbac, aceasta ciuperca este mai potrivita pentru cultivarea in climatele mai calde din Asia, Statele Unite ale Americii sau Mexic sau in timpul lunilor de vara in zonele temperate. Pensia sa de formare a clusterelor ușurează recoltarea și previne daunele la ciupercile individuale.

P. citrinopileatus are totuși anumite limitări care trebuie luate în considerare cu atenție înainte de a începe cultivarea comercială pe scară largă. Pleurotus citrinopileatus este extrem de fragil, ușor de rupt în cazul în care este greșit, în special de-a lungul marginii subțiri, complicând transportul pe distanțe lungi. Fructele cu fructe pierd repede strălucirea lor galben strălucitoare după recoltare. Sunt necesare rate mai mari de reproducere (15-20% substrat proaspăt / uscat) pentru a asigura colonizarea completă a celor mai multe materiale pasteurizate. Randamentele de recoltare nu sunt la fel de bune în comparație cu alte specii de Pleurotus. Cu toate acestea, raritatea și gama sa largă de arome fac din această specie unică comercială și plăcută să crească.

(Informații luate de la cultivarea gourmet și ciuperci medicinale, Paul Stamets)
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum