cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Pleurotus cystidiosus - Pleurotus de artar

la data de Lun Dec 18, 2017 7:28 pm
Această ciupercă și aliații săi apropiați au o biologie unică și sunt de departe cele mai interesante dintre toate ciupercile Oyster. Stadiul asexual pare a fi un "contaminant" pentru majoritatea cultivatorilor. De fapt, speciile din acest grup sunt dimorfe - având un ciclu de viață sexual și asexual. O specie aproape identică, Pleurotus abalonus, este cultivată comercial în Asia, în special Taiwan și Thailanda. Pleurotus cystidiosus a fost descris pentru prima dată de Dr. Orson K. Miller în 1969 dintr-un arțar din Indiana.

Mycelial Caracteristici: La început, miceliul seamănă cu orice tulpină Oyster - alb, curse liniar, curând alb pufos și aerian. Cu toate acestea, pe măsură ce crește spre exterior, se formează picături negre, care radiază spre exterior din centru, pe măsură ce miceliul se maturizează. Acestea sunt celule coremia - tulpină, ale cărei vârfuri sunt dotate cu picături lichide de spori negri. Picăturile negre încărcate de spori nu reprezintă o amenințare la contaminare pentru alte culturi din laborator până când nu se usucă și nu se îngroapă, moment în care pot deveni în aer. Dacă vasele Petri nu sunt manipulate cu grijă, picăturile se vor strecura peste medii, eliberându-le. Un avantaj pentru cultivatorul acestei etape imperfecte este faptul că inocularea oricărui substrat cu hrănire pură a culturii are un complement suplimentar de spori asexuali, ceea ce determină o inoculare simultană a "masei de spori". Colonizarea este relativ rapidă.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori albi.

Medii de cultură de agar sugerate: Agar de peptonă de drojdie de malț (MYPA), Agar de drojdie de făină de porumb (CMYA), Agar alimentar pentru câini (DFA) sau Agar de drojdie de dextroză din cartofi (PDYA).

Spawn Media: Lichidul sau boabele de pește în întregime. Praf de rumeguș poate fi utilizat ca mediu final de reproducere, dacă se dorește.

Substraturi pentru fructe: rumegus din lemn de esență tare (arțar, stejar, fag sau elm), grâu pasteurizat, paie orez sau paie.

Potențial de randament: Eficiența biologică evaluată la 50-75%, mai mare pe substraturile pe bază de rumeguș decât pe paie.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:

temperatura de incubare: 75-85 ° F (24-30 ° C)
Umiditate relativă: 90-95%
Durata: 12-16 zile
CO2: 5000-20,000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 1 pe oră
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:

Temperatura de inițiere: 70-80 * F (18-24 ° C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 4-5 zile
CO2: 500-1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră
Cerințe de lumină: 1000-2000 lux
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura: 70-80 * F (21-27 ° C)
Umiditate relativă: 85-90%
Durata: 4-8 zile
CO2: <2000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-5 pe oră.
Cerințe de lumină: 500-1000 lux
Ciclu de tăiere:

30 de zile, două culturi, la distanță de 10 zile
Comentarii: Experiența cu culturile din Thailanda și Taiwan, unde acest grup de ciuperci este cultivat comercial, produce în mod abundent paie de orez și face mai puțin productiv paie de grâu. Tulpinile sunt mai precis specifice cerințelor lor de fruct, necesitând căldură susținută și trebuie să fie mai potrivite cu substratul fructant decât, de exemplu, P. ostreatus, o specie mai adaptivă la o varietate mai mare de materiale.

(Informații luate de la cultivarea gourmet și ciuperci medicinale, Paul Stamets)
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum