cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Hericium erinaceus - Coama leului

la data de Sam Dec 23, 2017 11:04 am
Hericium erinaceus este unul dintre puținele ciuperci care dau aromă de homar când este gătit. Producând un coama de spini cascadă albă, această ciupercă poate fi cultivată pe rumeguș / tărâțe sterilizate sau prin metoda tradițională de jurnal stabilită inițial pentru Shiitake.

Mycelial Caracteristici: Formă albicioasă, formând zone triunghiulare ale rhizomorfelor colectate, care radiază din secțiunea densă a centrului. (Miceliul poate să semene cu structura unui munte glaciat (adică, Mt. Rainier) așa cum se vede din avionul înalt deasupra capului). Dacă partea superioară și cea inferioară a plăcilor de cultură sunt lipite împreună, evaporarea este diminuată cu o asociere asociată de dioxid de carbon. Aceasta stimulează miceliul în creșterea aeriană. Pe măsură ce culturile sunt vârstnice, mielia devine galbenă până la roz. Insulele de corpuri tinere de fructe se formează în culturi de plăci petri incubate la 75 ° F (24 ° C) în două până la trei săptămâni. Aceste corpuri de fructe sunt caracterizate de spini alungiți (spider-like), care în vârstă se schimbă de la albicios la galben.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori albi.

Cultura recomandată pentru Agar Media: Agar de peptonă de drojdie de malț (MYPA), Agar de drojdie de dextroză din cartofi (PDYA) sau Agar de hrană pentru câini (DFA).

Spawn Media: Pentru prima generație folosiți cereale (secară, grâu, milo, grâu, orz, porumb sau mei). Pentru a doua și a treia generație folosiți cereale, rumeguș sterilizat sau dopuri.

Substraturi pentru fructe: rumeguș sterilizat suplimentat cu tărâțe de orez pentru interior. Foioasele și busteni de brad Douglas sunt recomandate pentru exterior. Intervalul de pH pentru fructe scade între 5,0-6,5.

Potențialul de recoltă: 550 g greutate proaspătă de la 5 kg. lemn de esență tare (arin), nemodificat. ! lb. clusters sunt comune folosind tehnica de mai sus. Cu mai multe site-uri care se formează în exterior, eficiența randamentului maxim se apropie de 2 lbs.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:

Temperatura de incubare: 70-75 * F (21-24 ° C)
Umiditate relativă: 95-100
Durata: 10-14 zile
CO2: 5000-40,000 ppm
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:

Temperatura de inițiere: 50-60 * F (10-15,6 ° C)
Umiditate relativă: 95-100
Durata: 3-5 zile
CO2: 500-700 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 5-8 pe oră
Cerințe de lumină: 500-1000 lux
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura: 65-75 ° F (18-24 ° C)
Umiditatea relativă: (85) 90-95 °
Durata: 4-5 zile
CO2: 500-1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 5-8 pe oră
Cerințe de lumină: 500-1000 lux
Ciclu de tăiere:

La 14 zile
Comentarii: Această ciupercă crește rapid și este apreciată de majoritatea micofagiștilor. Din punct de vedere al marketingului, H. erinaceus are avantaje distincte și câteva dezavantaje. Formele de zăpadă sunt atrăgătoare. Ridicat individual și învelit în hârtie de orez sau prezentat într-un container de vizibilitate, această ciupercă este cel mai bine vândută individual, indiferent de greutate. Un dezavantaj major îl reprezintă conținutul ridicat de apă și fundalul alb, ceea ce face destul de evidentă vânătăile, deși ciuperca poate fi, în ansamblu, în formă fină. După apariția vânătăilor maronii, țesutul deteriorat devine un loc pentru blocajele bacteriene, răspândindu-se rapid în celelalte părți mature ale ciupercilor. Pe scurt, această ciupercă trebuie manipulată atât de atent de către mașinile de recoltat. Prin reducerea umidității cu câteva ore înainte de recoltare la 60-70 °, ciuperca pierde suficientă apă și tinde să nu facă vânătăi atât de ușor. Hericium erinaceus crește agresiv pe rumegușul îmbogățit cu tărâțe. Incubarea survine timp de două săptămâni, după care primordia apare spontan. Din moment ce fructările de pe fețele verticale ale pungilor de plastic sunt mai de dorit decât fructele de sus, este esențial ca găurile să fie perforate în părțile laterale ale pungilor imediat după colonizare. În cazul în care primordia se formează neabsorbită în limitele sacului sigilat, numărul și calitatea spinii sunt afectate negativ. În aceste condiții, spinii sunt alungiți, sunt aranjați atent, iar atunci când se dezvoltă pe deplin masa ciupercii recoltate este doar o fracțiune din ceea ce altfel ar fi fost.

(Informații luate de la cultivarea gourmet și ciuperci medicinale, Paul Stamets)
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum