cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Distribuiţi
In jos
Admin
Admin
Posts : 170
Join date : 18/12/2017
http://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Coprinus Comatus

la data de Sam Dec 23, 2017 11:12 am
(Informații luate de la Paul Stamets: Cultivarea gourmet și ciuperci medicinale)

Shaggy Manes a fost de mult timp un favorit printre ciuperci din America de Nord și Europa. Ușor de identificat, adesea în creștere în cantități masive, această ciupercă strălucitoare albă este greu de ratat și dificil de confundat cu speciile otrăvitoare. Constituția lor fragilă și metoda unică de auto-distrugere, combinată cu aroma lor ușoară, dar excelentă, a făcut ca Shaggy Mane să fie o ciupercă populară printre excursioniști și vânători.

Această specie se adaptează la o mare varietate de substraturi interioare și exterioare. Deși cultivarea comercială a acestei ciuperci este limitată de predispoziția sa de a se dezintegra într-o mizerie inci. Această ciupercă este fantastică pentru cei care o pot consuma în două zile de la alegere.

Mycelial Caracteristici: Miceliul, de obicei alb, bumbac, aerian, dezvoltă adesea "smocuri" (agregate hifale) cu maturitate. Cele mai multe tulpini formează covorașe de tip micelian în formă asimetrică de-a lungul marginii exterioare.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori negri.

Medii de cultură de agar recomandate: agar de dextroză din cartofi (PDA), agar de drojdie dextroză de cartofi (PDYA), agar de extract de malț (MEA), agar de drojdie de peptonă de malț (MPYA), agar alimentar de câine (DFA) sau agar de drojdie de ovăz (OMYA).

Spawn Media: Cereale (secară, grâu, sorg).

Substraturi pentru fructe: Compostul de paie / dejecții poate susține fructele substanțiale ale acestui ciuperci. Un alt mediu excelent poate fi obținut din gunoi de grajd și din rumeguș îmbogățit cu uree, evacuat din grajduri de cai. Deșeurile de hârtie și de celuloză susțin și fructele. Ca majoritatea coprofililor, această ciupercă profită foarte mult de plasarea unei baze de mușchi pe bază de turbă, care acoperă solul.

Potențiali de randament: Când s-a adăugat făină de soia la o rată de fibre de celuloză de hârtie de 2o (care a conferit substratului un conținut de azot 0,5), randamentele s-au apropiat de eficiența iologică. Cu toate acestea, aceste randamente au fost mai mici decât cele generate de compostul de gunoi de grajd, care deseori depășesc 100 de eficiență iologică.

--- Parametrii de creștere ---

Bătălia de alergare:

Temperatura de incubare: 70-80 ° F (21-27 ° C)
Umiditatea relativă: 95-100 / li>
Durata: 12-14 zile
CO2: 5000-20,000 ppm.
Schimburi de aer proaspăt: 0-1
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:


Temperatura de inițiere: 16 - 21 ° C
Umiditatea relativă: 95-100 / li>
Durata: 12-15 zile după carcasă.
CO2: 500-1000 ppm.
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră.
Cerințe de lumină: 500-1000 lux timp de opt ore pe zi.
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura incubării: 65-75 ° F (18-24 ° C)
Umiditatea relativă: 80-90 / li>
Durata: 5-7 zile.
CO2: 500-1000 ppm.
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră.
Cerințe de lumină: 500-1000 lux timp de opt ore pe zi.
Ciclu de tăiere:

Două până la trei bule, patru până la zece zile.
Comentarii: Aceasta este o mare ciupercă care crește în curtea dvs. și în grămada de compost. Odată ce un patch în aer liber este stabilit, Shaggy Manes poate fructe de mulți ani. Pentru cultivatorii nerăbdători, se recomandă cultivarea în interior. Pentru peisajele miocologice care nu sunt îngrijorați de îngrădirea teritorială a patch-ului lor de ciuperci, Shaggy Mane este un excelent companion pentru plantele de grădină.

După ce se inoculează compostul pasteurizat, substratul este complet colonizat în două săptămâni cu un miceliu din bumbac, non-rizomorf. Când colonizarea este completă, se aplică un strat de carcasă umedă (mușchi de turbă / ghips). După 10 zile, miceliul poate fi observat ajungând prin suprafața superioară a carcasei. În acest stadiu, reduceți temperatura, creșteți udarea și introduceți lumină pentru a stimula fructarea. Randamentele pot fi substanțial crescute dacă stratul de carcasă este puternic crăpat așa cum miceliul începe să apară pe suprafața carcasei.

Primordia se formează ca niște cadre circulare, între mărimea unui ban până la un sfert. Primordiile sunt unice prin faptul că sunt largi și plate. Un guler interior se formează în cadran și se ridică pentru a forma o cupolă. Acest cupol se împușcă în curând pentru a forma o ciupercă recunoscută. Zona circulară vizibilă în stadiul primordial devine inelul mobil care se sprijină pe tulpina ciupercii mature.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum