cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari
cultivarea ciupercilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
avatar
Admin
Admin
Posts : 173
Join date : 18/12/2017
https://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

  Lentinus edodes Shiitake Empty Lentinus edodes Shiitake

Lun Dec 18, 2017 7:32 pm
(Lentinus edodes, Shiitake)

Parametrii de creștere
Bătălia de alergare:
Temperatura de incubare: 70-80F (21-27C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 35-70 de zile în funcție de izolare și tulpină
Dioxidul de carbon:> 10,000 ppm
Cerințe de iluminare: 50-100 lux
Primordia Formarea:
Temperatura de inițiere: 50-60F (10-16C) pentru tulpini de vreme rece; 60-70F (16-21C) pentru tulburări de vreme caldă
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 5-7 zile
Dioxid de carbon: <1000 ppm
Cerințe de lumină: 500-2,000 lux la 370-420nm
Dezvoltarea fructelor:
Fruitbody Development-
Temp: 50-70F (10-21C) tulpină de vreme rece; 60-80F (16-27C) tulpină vreme caldă
Umiditatea relativă: 60-80%
Durata: 5-8 zile
Dioxid de carbon: <1000 ppm
Cerințe de lumină: 500-2,000 lux la 370-420nm
Ciclu de tăiere:
La fiecare 2-3 săptămâni timp de 8-12 săptămâni (16 săptămâni)

Metode de cultivare:
Afară: a. Bustenii din lemn de esență tare sunt inoculați cu dibluri sau rumeguș și sunt așezate orizontal unul lângă celălalt. Bustenii sunt apoi îngropați parțial folosind rumegușul netratat. b. Un ciot înrădăcinat, de preferință stejar sau castan, poate fi inoculat cu dibluri sau rumeguș.
În interior: Blocurile sterile de rumeguș pot fi utilizate pentru cultivarea în interior. Blocurile epuizate pot fi îngropate în exterior pentru a produce fructe suplimentare sau pot fi utilizate ca icre pentru inocularea ciorchinilor și bustenilor.

Media recomandată pentru culturile de agar: PDYA, MYA, OMYA, cu adăugarea de rumeguș de lemn de 2%, utilizat ca substrat final.

Recomandări recomandate: Secară, grâu, sorg sau porumb pentru extinderi; rumeguș / chituri de lemn pentru substratul final.

Substraturi pentru fructe: 50/50 amestec de rumeguș din lemn tare și chipsuri din lemn de esență tare, completate cu tărâțe și gips. De asemenea, bustenii cu dibluri pot fi utilizați pentru fructe în aer liber.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum