cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

cultivarea ciupercilor
Alaturate noua si ajuta-ne sa crestem Mari
cultivarea ciupercilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
avatar
Admin
Admin
Posts : 173
Join date : 18/12/2017
https://cultiva-ciuperci.forumgratuit.ro

Pleurotus eunosmus - Pleurotus Tarhon Empty Pleurotus eunosmus - Pleurotus Tarhon

Lun Dec 18, 2017 7:29 pm
Ciuperca Tarragon Oyster este strâns legată de Pleurotus ostreatus. Potrivit Watling & Gregory, această ciupercă este în general considerată o formă sau varietate de P. ostreatus, dar diferă în mirosul puternic de tarhon. A fost raportat din Anglia și Scoția. P. euosmus se comportă, în cultură, în mod similar cu P. ostreatus.

Mycelial Caracteristici: Albă, longitudinală liniară, bumbac aerian rapid creștere și clasic stridente. Imediat după colonizarea unui vas Petri de MYPA, miceliul se rup în foi groase.

Caracteristici microscopice: Această ciupercă produce spori de culoare roz / liliac pal.

Medii de cultură de agar sugerate: Agar de drojdie de malț (MYA), Agar de peptonă de drojdie de malț (MYPA), Peptonă de drojdie de dextroză de cartofi (PDYA) sau Agar de drojdie de ovăz (OMYA).

Spawn Media: Încălzirea cerealelor pentru primele două generații, rumegușul din lemn de esență tare pentru etapa finală.

Substraturi pentru fructe: rumeguș din lemn tare, paie de cereale, coji de semințe de bumbac, bagasse de trestie de zahăr, deșeuri de cafea, produse secundare și multe alte materiale. Această ciupercă probabil va crește pe multe alte materiale de substrat, dând experimentări modeste.

Potențiali de randament: eficiență biologică de 75-100%, afectată foarte mult de mărimea ciupercilor la recoltare și de numărul de bufeuri permise.

--- Parametrii de creștere ---


Bătălia de alergare:

Temperaturi de incubare: 70-80 * F (21-27 ° C)
Umiditate relativă: 98-100%
Durata: 7-14 zile
CO2: .10.000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 0-1 pe oră
Cerințe de lumină: n / a
Primordia Formarea:

Temperatura de inițiere: 65-75 * F (18-24 ° C)
Umiditate relativă: 95-100%
Durata: 7-10 zile
CO2: <2000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră
Cerințe de lumină: 750-1500 lux
Dezvoltarea fructelor:

Temperatura: 70-80 * F (21-27 ° C)
Umiditate relativă: 90-95%
Durata: 4-8 zile
CO2: <1000 ppm
Schimburi de aer proaspăt: 4-8 pe oră
Cerințe de lumină: 750-1500 lux
Ciclu de tăiere:

3 culturi, cu două săptămâni separate.
Comentarii: Cultivarea lui Pleurotus euosmus paralel cu cultivarea P. ostreatus și crește la intervalul de temperatură la mijloc, fără a cere un șoc rece să inițieze. Clusterele de 5-10 ciuperci sunt comune, rareori numerotând mai mult, majoritatea formând primordia, ajungând la maturitate completă. Aceste caracteristici pot fi specifice tulpinilor. Vă rugăm să consultați parametrii de creștere ai P. ostreatus, o rudă apropiată și un sinonim viitor posibil al acestei ciuperci.

(Informații luate de la cultivarea gourmet și ciuperci medicinale, Paul Stamets)
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum